Fujitsu LifeBook S751

Da biste napravili privlačnu poslovni notebook, morate ponuditi performanse, trajnost i sigurnost. Ali i vi morate biti svesni današnjih strožih budžeta. Po konkurentnoj ceni od 1.079$u prodavnici ili kod nas u polovni laptopovi za 200e, Fujistuov LifeBook S751 se pokazao sa Core i5 procesorom druge generacije i mnogo mogućnosti za zaštitu vaših podataka. Plus, S751 ima praktično svaki port postojeci pod suncem, zajedno sa modularnim ležištem koje će vam omogućiti zamenu dodatne baterije. Da li sve ovo doprinosi sistemu koji može preuzeti poziciju najbolje poslovne mašine koje Dell, HP i Lenovo mogu da ponude?

Fujitsu S751 polovni laptopovi

Fujitsu LifeBook S751 dizajn

Fujitsu S751 ostavlja poprilicno dobar prvi utisak. Crni plastični poklopac ima finu teksturu. U pitanju je čist izgled i obezbeđuje siguran hvat za ovaj laptop tezine od 1,8 kilograma i 1,4 inča debljine fujitsua. Ova boja se nastavlja na dnu, ekranu, oštrici i gornjoj masci, ali onda srebrna i bela preuzimaju tastaturu i podlogu za dlan. Mi nismo ljubitelji ove kombinacije i želimo da se Fujitsu odluci za jednu ili dve boje.Sa strane, S751 izgleda prilično zauzet, sa portom ili diskom natrpano u svaki raspoloživi kutak. Svidjaju nam se ikone na levoj strani laptopa koje vam pokazuju koji je koji port.

Tastatura, aplikacioni panel i touch pad

Dok se sve više sistema odlučuje za tastaturu u stilu ostrva, Fujitsu se drži tradicionalnog izgleda na S751. Beli tasteri nisu bili tako elastični kao što bismo želeli, ali su pružili dobar povratak i taktilnu povratnu informaciju. Uspeli smo da postignemo normalnu brzinu kucanja odmah sa samo nekoliko grešaka.Iznad tastature na palubi nalaze se dugmad za aplikacioni panel LifeBook-a, koji omogućavaju brz pristup unapred programiranim programima i akcijama: Fujitsu podrška, način rada za uštedu baterije, Displai Manager za prezentacije i zaključavanje Windovsa. Korisnici mogu da promene akcije iza ovih dugmadi u aplikacionom panelu.Touchpad Fujitsu lifeBook S751 je relativno mali – samo 2.5 k 1.6 inča – a tasteri na touchpad-u su mnogo manji nego što bismo radije. Ovo je delimično posledica čitača otiska prsta koji se nalazi između njih. Tačkasta površina na touchpad-u osigurava iskustvo bez trenja, iako nas je ograničen prostor nervirao. Sinaptics touchpad pruža nekoliko pokreta sa dva prsta, ali ne i pomeranje sa dva prsta. Područje za pomicanje je konfigurirano suviše usko, a proširenje je uzrokovalo da se normalni pokreti dodirne ploče interpretiraju kao pokreti za pomicanje.

Fujitsu LifeBook S751 Biznis opcije

LifeBook S751 nije sam po sebi robustan, ali nudi neku zaštitu od rigoroznih poslovnih putovanja. Tastatura je otporna na prosipanje i sadrži antimikrobni premaz. Senzor šoka štiti hard disk od trzavih udaraca, ali i otkriva kada neko pokupi i nosi računar okolo, automatski ga zaključavajući. Korisnici mogu prilagoditi osjetljivost ako otkriju da svakodnevna upotreba isključuje uslužni program.Pogledajte i Fujitsu U772 vrlo dobar laptop po ceni od 240e.Fujitsu takođe uključuje robustan set softvera i uslužnih programa za poslovne korisnike. Intelova tehnologija Mi WiFi omogućava LifeBook-u da funkcioniše kao pristupna tačka i deli svoju internet vezu sa drugim odobrenim uređajima. Kompanija ozbiljno shvata bezbednost. Ne samo da korisnici mogu da vide sve povezane uređaje, već i unapred podešena Vi-Fi lozinka ima 63 znaka. Uslužni program omogućava višestruke profile, tako da možete postaviti složeniju lozinku kada se nalazite u javnosti, ali koristite jednostavnije u kancelariji ili kod kuće.Na bezbednosnom frontu, LifeBook podržava autorizaciju pre pokretanja sistema, čitač otisaka prstiju i podršku za pametne kartice. Pored toga, praktično dugme za zaključavanje jednim dodirom olakšava da se osigura da niko slučajno ne prođe kroz računar kada se morate udaljiti. Uključen je i ugrađeni TCG 1.2-kompatibilni Trusted Platform Module (TPM), Computrace BIOS Persistence Module i BIOS zaštita lozinkom.

Fujitsu S751 left

Ekran i zvuk

Ekran modela S751 od 14 inča, sa rezolucijom od 1366×768 piksela je prilično svetao, a njegova mat završna obrada znači da nećete morati da brinete o dosadnom odsjaju ili refleksijama. Međutim, uglovi gledanja (horizontalni i vertikalni) bili su donekle uski. Dvoje ljudi mogu da vide ekran odjednom, ali tri bi bile čvrsto stisnute.Zvučnici, postavljeni na vidno mjesto u gornjem desnom i lijevom uglu kucista, proizveli su glasan, ali buzzi, ravan zvuk. Korisno je za poslovni sistem, ali ne računajte na to da koristite S751 za mulimedijalnu obradu zvuka.

Portovi i webcamera

Širina porta LifeBook S751 je impresivna, čak i ako čini notebook izgleda napunjenim oko ivica. VGA, DisplaiPort, eSATA / USB combo, USB 3.0, EkpressCard i Smart Card linija levo. Sa desne strane nalazi se priključak za modem, dva USB 2.0 porta (jedan sa Anitime Charge) i optički disk. Ethernet priključak se nalazi na zadnjoj ivici pored otvora. Ulaz za Memori Stick / SD karticu (koji prihvata SDKSC) i utičnice za slušalice i mikrofon drži dugme za uključivanje / isključivanje na prednjoj strani. I na kraju, na dnu se nalazi konektor za opcionalni replikator portova.U CiberLink YouCam-u, 1.3-megapikselna veb kamera iznad ekrana pokazivala je zelene nijanse, prigušene slike zbog kojih smo izgledali kao da smo u starom filmu. Skype video izgledao je bolje, ali prigušene boje zadržale su tonove kože i odeću od izgleda tačno. Srećom, kamera nije pokazala mnogo zamućenja, čak i kada smo se kretali. Nasuprot tome, integrisani mikrofon je dobio jasan, snažan zvuk, čak i kada smo stajali nekoliko metara od notebooka.

Rashladni sistem

U našem testiranju, fujitsu LifeBook S751 je ostao relativno hladan na gornjoj strani, ali sa donje strane je malo zagrejao. Touchpad je izmerio 40 stepeni, a razmak između G i H tastera dostigao je samo 45. Sredina donje strane je dostigla 51 stepen, ali je prava toplota došla iz zadnjeg dela gde se baterija nalazi. Ova oblast je registrovala 57 stepena; Tokom korišćenja, notebook je primetno zagrevao naše noge kada smo ga koristili u našem krilu.

Fujitsu S751 right

Performanse

Druga generacija Intel Core i5 2410M procesora od 2,5 GHz, 4GB RAM-a i 320GB, 7,200-rpm CPU-a doprineli su odlične rezultate za Fujitsu LifeBook S751. Na PCMark Vantage beležnici su osvojili 7.983, skoro 3.000 maraka iznad tanko-svetlosnog proseka (4.997).U poređenju sa sličnim poslovnim prenosnim računarima, model S751 izlazi blizu vrha. Toshiba Tecra R840 (Intel Core i5 2520M CPU, isti RAM i hard disk) postigao je 7,728; Lenovo ThinkPad L420 (Intel Core i5 2520M CPU, 2GB RAM, 250GB, 5,400-rpm hard disk) postigao je 7,354; ali Dell Latitude E6420 (Intel Core i5 2540M, isti RAM i hard disk) postigao je neverovatnih 8.242, što je skoro 300 maraka više.Hard disk na 7.200 obrtaja je dobro prošao na našem testu za transfer fajlova, uzimajući samo 2 minuta i 42 sekunde za kopiranje 4.97GB mešovitih medijskih datoteka. Stopa od 31.4 MBps je brža od prosečne (24.6MBps), ali zaostaje za Latitude E6420 (34.6 MBps). S751 se startovao u brzih 50 sekundi.U našem testu za transkodiranje video snimaka, Fujitsu LifeBook S751 je uzeo samo 42 sekunde da konvertuje 114MB MP4 datoteke u AVI format koristeći Okelon Media Encoder, brže od proseka 1:01. Pretvaranje HD video zapisa u iPod format uz Ciberlink Media Espresso trajalo je samo 26 sekundi, ispod proseka 2:17.

Graficka

Sa Intelovom najnovijom integrisanom HD 3000 grafikom, rezultat 3DMark06 LifeBook S751 (4,809) skočio je iznad prosjeka (3,328). Laptop je završio malo iza Latitude E6420 (5.060), ali je pobijedio ThinkPad L420 (3.779), oba sa istim GPU-om. Tecra R840, koja ima AMD Radeon HD 6450M grafiku, pratila je S751 sa rezultatom 4,369.Možete se izvući igrajući mainstream igre na S751. Videli smo 40 sličica u sekundi u Vorld of Varcraft-u sa grafičkim postavkama na Good. Prenosnik je takođe pružao glatke brzine kadra kada je svirao munjeviti „Too Fast, Too Much“ 720p clip na Vimeo.Baterija i bežična vezaŠestocelijska baterija LifeBook S751 trajala je 4 sata i 57 minuta na LAPTOP testu baterija, samo malo ispod prosečnog tanka i lagana notebooka (5:02). Međutim, za sistem ove veličine za poslovno tržište, volimo vidjeti 6 sati ili više, kao kod Toshiba Tecra R480 (6:34) i Lenovo ThinkPad L420 (6:14). Težnja za dodatnom izdržljivošću će zahtevati proleće za modularnu bateriju ($ 138).Intel Centrino Advanced-N 6205 bežični radio unutar S751 isporučio je solidan 32.4 Mbps 15 stopa od rutera. Na visini od 50 stopa je palo na 18,5 Mbps, što je ispod očekivanja od sličnih prijenosnih računala. Došao je iza Tecra R480 (33.9 / 19.8Mbps) ali se pokazao jačim od Latitude E6420 (26.9 / 15.4 Mbps).

Fujitsu LifeBook S751

Konfiguracije

Naš primerak za pregled je jedan od dva unapred konfigurisana modela u liniji Fujitsu LifeBook S751. Jeftinija verzija dostupna je za 999$ sa procesorom Intel Core i5 2410M od 2,3 GHz, bez čitača otisaka prstiju, bez Intel vPro i bez Bluetootha. Kupci takođe mogu da prilagode Notebook po svojoj želji (osnovna cena: 1.342 USD). Opcije uključuju povećanje CPU-a na 2,7-GHz Intel Core i7 2620M, pretovar 2-8GB RAM-a, hard diskove u rasponu od 160 do 500GB, SSD od 128 GB, plus puna enkripcija diska. Takođe možete da napravite tačku za praćenje do tastature, da prenosite optički uređaj, da nadogradite bateriju sa šest ćelija na model većeg kapaciteta ili da dodate modularnu bateriju.

Presuda

Za 1,079 dolara, Fujitsu LifeBook S751 nudi odlične performanse i obilje poslovnih pogodaka. Želimo da ovaj notebook ima malo više stila, ali generalno je dobra vrednost. Za oko $ 300 više, možete se raspustiti na Dell Latitude E6420, koji nudi bolje performanse i trajanje baterije u atraktivnijem paketu. Ali ako pratite kraj, LifeBook S751 je dobar izbor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH!!!